Zaključna konferenca

Integriran pristop k izboljšanju nujne medicinske pomoči na čezmejnem območju

IntegrAid-color

Splošna bolnišnica Izola s partnerji vabi na ZAKLJUČNO KONFERENCO projekta IntegrAid,

ki bo v petek, 6. februarja 2015, ob 15:00 uri, v Kongresnem centru Bernardin v Portorožu. Udeležba na konferenci je brezplačna, vendar je potrebna predhodna prijava preko spletnega obrazca. Program konference je na voljo v e-vabilu. Vljudno vabljeni!
Peter Golob in Katja Štrancar Fatur
programski in organizacijski odbor konference

Za morebitna dodatna vprašanja v zvezi z zaključno konferenco vam je na voljo:
Zavod Fontico
integraid@fontico.si
tel.: 00386 40 716 82800386 40 716 828

O PROJEKTU INTEGRAID

Pred več kot pol stoletja, leta 1957, se je ob nizozemsko-nemški meji zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl mlad Nizozemec. Njegovo življenje bi tedaj lahko rešili, če bi ga lahko odpeljali v nemško bolnišnico, ki je bila oddaljena le nekaj sto metrov, namesto v 100 km splošna oddaljeno nizozemsko bolnišnico. Ta nesreča je botrovala pobudi za ustanovitev prve evropske čezmejne regije, ki je povezala Nemčijo in Nizozemsko. V izogib podobnim primerom Splošna bolnišnica Izola s partnerji v okviru projekta IntegrAid poglablja sodelovanje pri zagotavljanju urgentne medicinske pomoči na območju med Slovenijo in Italijo. Projekt preko poenotenega usposabljanja, z organizacijskimi spremembami in z uporabo novih tehnologij tlakuje pot do integriranih ukrepov za zagotovitev optimalne oskrbe življenjsko ogroženih pacientov na čezmejnem področju.

Pri projektu, ki ga sofinancira Operativni program čezmejnega sodelovanja Slovenija-Italija 2007-2013, poleg Splošne bolnišnice Izola, ki je vodilni partner, sodelujejo še Univerzitetni klinični center Ljubljana, Zdravstvena domova Ilirska Bistrica in Sežana ter tri italijanske bolnišnice – Azienda U.L.S.S. n. 13 – Mirano – Dolo – Noale, Azienda Ospedaliero-Universitaria “Ospedali Riuniti di Trieste” in Azienda Ospedaliero-Universitaria S.Maria della Misericordia iz Vidma. Projekt se zaključuje februarja 2014.