Udeležba zaposlenih na certificiranih tečajih

NOVICE ZA MEDIJE št. 1

V zadnjem mesecu je bila zaposlenim Splošne bolnišnice Izola in Zavoda za hitnu medicinu Istarske županije v okviru čezmejnega projekta EMERGENCY EuroRegion omogočena udeležba na različnih mednarodno certificiranih tečajih:Tečaj urgentne ultrazvočne preiskave združenja WINFOCUS Izola, 17.11.

Pazin, 10.-11.12.
Tečaj dodatnih postopkov oživljanja otrok (APLS) Ljubljana, 30.11.-1.12.
Tečaj temeljnih postopkov oskrbe poškodovancev (ITLS Basic) Pazin, 24.-25.11.

 

Zaposleni Reševalne službe slovenske Istre ZD Izola so se udeležili dveh usposabljanj:Interpretacija EKG zapisa v pred-bolnišničnem okolju Celje, 15.11.
Oskrba dihalne poti in umetna ventilacija Pekre, 29.11.

 

Vsi udeleženci ZD Izola (8) so uspešno opravili preizkus znanja, obnovili oz. pridobili so uporabna znanja in veščine za opravljanje poklica zdravstveni reševalec.Pod vodstvom profesorja dr. sci. Radovana Radonića je 24 zdravnikov Zavoda za hitnu medicinu Istarske županije in 1 zdravnik, specialist urgentne medicine, iz SB Izola uspešno osvojilo osnovne tehnike orientacijskega ultrazvočnega pregleda in pridobilo mednarodni certifikat.

Dvajset (20) zdravnikov iz Splošne bolnišnice Izola se je 17.11. udeležilo enakega tečaja urgentne ultrazvočne preiskavev Izoli.

Vsem udeležencem želimo veliko zagnanosti pri pridobivanju izkušenj za uspešno uporabo ultrazvočne preiskave!

Več v TV prispevku:

http://tvistra.hr/interreg-slovenija-hrvatska-odrzan-tecaj-ultrazvuka-za-lijecnike-zavoda-za-hitnu-medicinu-istre/Dve zdravnici iz Splošne bolnišnice Izola sta uspešno opravili Tečaj dodatnih postopkov oživljanja otrok po licenci skupine Advanced life support group iz Manchestra.

Certificiran tečaj je namenjen zdravnikom, ki se pri svojem delu srečujejo s kritično bolnim in/ali poškodovanim otrokom, bodisi v bolnišničnem ali predbolnišničnem okolju.

International Trauma Life Support (ITLS) je neprofitna organizacija, katere cilj je preprečevanje oz. zmanjšanje smrtnosti in invalidnosti zaradi poškodb. S tem namenom po celem svetu izvaja usposabljanja, na katerih se naučimo kako k poškodovancu pravilno pristopiti, kako ga hitro in sistematično pregledati, primerno oskrbeti in transportirati v ustrezno zdravstveno ustanovo. Usposabljanja organizacije ITLS so torej usmerjene v pred-bolnišnično okolje.Vozniki reševalnih vozil (25) Zavoda za hitnu medicinu Istarske županije so se udeležili dvodnevnega osnovnega tečaja ITLS, ki ga je izvedel dr med. Fred Zeidler skupaj z osmimi certificiranimi ITLS inštruktorji. Tečaj se je zaključil s pisnim in praktičnim izpitom.

Zavod za hitnu medicinu Istarske županije je prvi zdravstveni zavod na Hrvaškem, katerega vozniki reševalnih vozil so opravili mednarodni tečaj ITLS.

Čestitamo!

Več v TV prispevku:

http://tvistra.hr/od-sada-ce-i-vozaci-hitne-pomoci-moci-zbrinuti-ozlijedenu-osobu/

projektna skupina EMERGENCY EuroRegion
Program sodelovanja INTERREG V-A Slovenija – Hrvaška