Način osebne pripravljenosti na nesreče - ICE

Vozniki reševalnih vozil so v primeru nesreč opazili, da ima večina poškodovancev pri sebi mobilni telefon. Pri poškodovancih, ki so v nezavesti reševalci na osnovi dolgega seznama številk na mobilnem telefonu ne vedo koga poklicati in kontaktirati.
Zato so reševalci in zdravniki predlagali, da vsak v svoj imenik mobilnega telefona, za slučaj nesreče vstavi kontaktno osebo pod enakim psevdonimom, katero je potrebno poklicati.
Mednarodno priznani psevdonim je *ICE*.
Pod tem imenom vnesite klicno številko osebe, katero naj v slučaju nesreče pokličejo reševalci, gasilci ali policaji. V primeru kontaktiranja z več osebami, uporabiti ICE1, ICE2, ICE3, Lahko izvedljivo, nič ne stane, lahko pa veliko pomaga!

Nikoli se ne ve......komu pride prav.

Telefonska številka ICE, ki jo shranimo v mobilni telefon, je namenjena reševalcem, da lahko v primeru nesreče hitro pokličejo vaše najbližje. Lahko vam reši življenje s pridobitvijo pomembnih zdravstvenih podatkov ali pomiri vaše najbližje.

Navodila za shranitev številke ICE


V imenik mobilnega telefona vpišite kot naslovnika oznako ICE in, če vam prostor to dopušča, tudi svoje razmerje z vpisano kontaktno osebo (npr. brat). K izbrani osebi nato pripišite telefonsko številko vključno s kodo za mednarodne klice +386. Če želite shraniti več kontaktnih oseb za nujne primere, jih shranite pod zaporedne oznake ICE1, ICE2, ICE3.


Več o tem si lahko preberete in ogledate na naslovu ICE.

ICE (In Case of Emergency) je preprost in enostaven način osebne pripravljenosti na nesreče. V kritičnih okoliščinah je kontaktiranje prave osebe odločilnega pomena.